Беседи

Последни

Митрополит Струмички Наум – Зошто не Го примаме Богочовекот Христос?

Примерот со луѓето од земјата Гадаринска ни покажува дека ним им беа поважни свињите, т.е. страстите среброљубие и сластољубие, отколку Христос. А, тие страсти се оние што се нарекуваат погруби и преку кои демонот најнапред го напаѓа и го држи заробен секој човек.

Богословие

Последни

Поуки

Последни

Детско Катче, Здравје, Наука, Останато

Последни

Култура

Последни