Богослужби за време на Великиот пост во Св.Петнаесет Тивериополски Свештеномаченици

Богослужби за време на Великиот пост во Св.Петнаесет Тивериополски Свештеномаченици

Св.Петнаесет Тивериополски Свештеномаченици

ПОНЕДЕЛНИК–  7.30ч -Утрена, Часови, Изобразителна и Вечерна

16ч.- Велико Повечерие

ВТОРНИК– 7.30ч- -Утрена, Часови, Изобразителна и Литургија на Претходносветени дарови

16Ч.- Велико Повечерие

СРЕДА–      7.30 ч- Утрена, Часови, Изобразителна и Вечерна

16ч- Велико Повечерие

ЧЕТВРТОК– 7.30ч.- Утрена, Часови, Изобразителна и Литургија на Претходноосветени дарови

16ч- Велико Повечерие,(а во петата недела и канон на Св.Андреј Критски)

ПЕТОК–  7.30ч- Утрена, Часови, Изобразителна и Вечерна

17ч- Мало Повечерие со Акатист на Прес. Богородица

САБОТА– 7.30Ч- Утрена, Литургија

16ч- Вечерна

НЕДЕЛА– 7.30- Утрена, Литургија

16ч- Великопосна вечерна