Категорија: Некатегоризирано

Ако си паднал, стани!

Преку покајанието, секогаш можеме да поставиме нов почеток. Напишано е: „ако си паднал, стани“ (сп. Изрек. 24, 16). И ако повторно паднеш – повторно стани, и што и да се случи, нималку не очајувај за своето спасение.

Прочитај повеќе

Разговор меѓу Старец Зосима и Марија Египетска

Зосима се израдува што се сретна со Божјо создание. За сето време од неговиот престој во пустината тој не само што не виде човек, туку ни животно, и заради тоа се радуваше што можеше да слушне жив човечки збор.

Прочитај повеќе
Loading