Велики четврток:

07.30ч- Часови, Василиева Литургија и општ маслосвет

17ч- Служба со читање на 12 страдални Евангелија

 

Велики петок:

07.30ч- Царски часови со Вечерна и изнесување на Плаштаницата

17ч- Погребение Христово- Статии

 

Велика сабота:

07.30ч- Василиева Литургија

23.30- ВЕЛИГДЕН- Златоустова Литургија