Се упокои во Господ отец Филотеј, свештеномонах од манастирот Дохијар на Света гора. Отец Филотеј имаше и покажуваше огромна љубов кон македонскиот народ, а особено кон луѓето од Струмица каде што беше чест гостин. Бог да ја упокои неговата душа со сите Свети, и нас да не утеши по неговите свети молитви!