Ознака: Ава Евагриј Понтиски

Бесот на унинието

Бесот на унинието, кој се нарекува пладневен, е пострашен и понеподнослив од сите други бесови. Тој им пристапува на монасите околу четири часот (по денешно време – околу десет часот) и ги заобиколува до осум, односно до два часот попладне.

Прочитај повеќе
Loading