За Божјата присутност и дејствителност

Бог, во Својата преизобилна добрина спрема нас, Трансцедентен во однос на сите нешта, Непоимлив и Неискажлив, станува причесен и видлив за нашиот ум, невидливо снисходејќи со Својата надсуштествена и неодолива енергија.

Прочитај повеќе