Вниманието – чувар на чистата молитвата

Вниманието треба да биде неразделно сврзано со молитвата, како што неразделно е поврзано и телото со душата. Вниманието, како некаков стражар, треба да стои будно или пред или зад непријателите.

Прочитај повеќе