Ознака: канон

Покајниот канон на св. Андреј Критски

Да се ​​биде вистински христијанин, значи да бидеш доживотен покајник, значи и тоа да ги имаш пред твоите очи многуте свои гревови, и постојано, без никаков прекин, да чувствуваш покајаничко расположение.

Прочитај повеќе
Loading