Tag: Литургија

Литургија на претходноосветените дарови

Евхаристијата отсекогаш имала свечен и радосен карактер. Таа е, пред сè, Света тајна на Христовото доаѓање и на Неговото присуство меѓу учениците и токму заради тоа, во вистинска и реална смисла, таа е прослава на Неговото Воскресение.

Прочитај повеќе
Loading