Ознака: навреда

Злобната волја на навредата

Експлоатацијата на ближниот може и да не е поврзана со некакви лични чувства на непријателство. Таа, барајќи лична, партиска или државна придобивка, едноставно може да биде морална бесчувствителност.

Прочитај повеќе

За гневот и навредата

Еден ден, некој ученик го прашал својот духовен учител:
– Учителу, Вие ја сфаќате големата мудрост, секогаш сте во состојба на целосен мир и добро расположение. Никој не Ве нервира и не сте гневни на никого. Научете ме и јас да станам таков.

Прочитај повеќе
Loading