Ознака: покајание

Сè додека не дојде времето за жетва

А што имаме да кажеме ние несреќните, кои ја сакаме славата на овој свет, кои не знаеме како да се бориме, кои брзаме кон одморот, кои не ја познаваме Божјата трпеливост, бидејќи Он ќе го остави плевелот да расте заедно со пченицата, сè додека не дојде времето за жетва

Прочитај повеќе

Покајниот канон на св. Андреј Критски

Да се ​​биде вистински христијанин, значи да бидеш доживотен покајник, значи и тоа да ги имаш пред твоите очи многуте свои гревови, и постојано, без никаков прекин, да чувствуваш покајаничко расположение.

Прочитај повеќе
Loading