Св. Григориј Синаит – За благодатната молитва

Еден разговор на Св. Григориј Синаит со Св. Максим Капсокаливит ни открива како во душата Максимова се разгорел благодатниот оган и како започнала самодејствувачката молитва.

Прочитај повеќе