Ознака: поуки

Св. Исак Сириски – Мисли 2. дел

Од грев е ослободен оној кој веќе го замразил гревот според сведоштвото на својата совест, а и оној кој, според зборовите на Апостолот, почувствувал дека: Чистата совест самата на себе си е сведок.

Прочитај повеќе
Loading