Разговор меѓу Старец Зосима и Марија Египетска

Зосима се израдува што се сретна со Божјо создание. За сето време од неговиот престој во пустината тој не само што не виде човек, туку ни животно, и заради тоа се радуваше што можеше да слушне жив човечки збор.

Прочитај повеќе