Ознака: Претходноосветени

Професор Јован Фундулис – За литургијата на претходноосветени дарови

Кога постои особена причина, дали е возможно да се отслужи Литургија на претходно осветени дарови во други денови од Великата Четириесетница, односно во понеделник, вторник или четврток? Според денес важечкиот типик, Литургијата на претходно осветени дарови се служи секои среда и петок од Великата Четириесетница, во четврток на Великиот Канон, и во првите три дена […]

Прочитај повеќе
Loading