Викарен Епископ Јаков Стобиски – „Каде што е богатството ваше, таму ќе биде и срцето ваше“

Еден од современите просветлени Старци вели: „Брзо тече реката на времето и како силен планински брзак тече во вечноста. Единствено Светата Црква и празниците Божји на некој момент го застануваат ова движење и како да го успоруваат времето“.

Прочитај повеќе