Ознака: Свети Василиј Велики

Торжество достојно за ангелите

Ѓаволот остана засрамен: бидејќи, откако го подигна целото создание против мачениците, тогаш виде дека сè е победено од нивната храброст: и олујната ноќ, и студот на земјата, и сезонската изложеност на телата.

Прочитај повеќе
Loading