Ознака: свети Григориј Ниски

Во денот на радоста се забораваат сите зла

Браќа, во оваа светлозарна ноќ, која го соедини блесокот од кандилата со раните зраци на сонцето и го произведе денот непрекинат од меѓупросторна темнина, да размислиме врз пророштвото кое гласи: „Овој ден е што го создаде Господ за да се зарадуваме и да се развеселиме во него!“ (Псал. 117, 24).

Прочитај повеќе

Блудникот

„Бегајте од блудството! Секој грев, што го прави човекот, е надвор од телото, а блудникот греши против своето сопствено тело“ (1. Кор. 6, 18)

Прочитај повеќе
Loading