Ознака: Свети Григориј Палама

На денот Господов

Еден ден во седмицата, кој се именува недела, се вика и ден на Господа, бидејќи Он во тој ден воскреснал од мртвите, и со тоа го претскажал општото воскресение на сите, и во тој свет ден нè уверил во неговата вистинитост.

Прочитај повеќе
Loading