Ознака: свети Ефрем Сириски

Постот е доблест во борбата

Возљуби ја сиромаштијата Христова, за духовно да се збогатиш преку неа. Постот е колесница, која води кон небото. Постот ги раѓа пророците и ги умртвува законодавците.

Прочитај повеќе
Loading