Фарисејството е ужасна душевна болест

Кога фарисејството ќе се засили и ќе созрее, кога ќе завладее со душата, тогаш плодовите се – ужасни. Нема беззаконие, пред кое тоа би се уплашило, на кое не би се решило.

Прочитај повеќе