Смирението ги лекува нашите слабости

Според Светите отци, прва претпоставка за обожението е смирението. Без благословеното смирение човекот не може да се смести во орбитата на обожението, да ја прими Божјата благодат и да се соедини со Бога.

Прочитај повеќе