Оној што управува со вселената, се јавува како младенец во Храмот

Трогателна е сцената, каде Христос се приведува како младенец во Храмот. Предвечниот Бог, Кој како Логос Божји истовремено беше постојано соединет со Својот Отец и со Светиот Дух, и Кој го управуваше светот, сета вселена, се јавува како младенец во Храмот, наоѓајќи се во прегратката на Својата мајка.

Прочитај повеќе