Живеј во молитва и благодарење

За да избегнеш од луѓето презреност и осудување, а исто така, и перчење и гордост и други останати слични нешта на овие, за силно да им го заградиш влезот во твојата душа, за сѐ треба, од срце и од сета душа да се сметаш себеси за туѓинец, за прост и неразумен, кој ништо не може да смисли и ништо не умее да направи.

Прочитај повеќе