Ознака: Sv. Vasilij Veliki

Внимавај на себе

Внимавај на себе. Со други зборови, немој да внимаваш ни на она што е твое, ни на она што е околу тебе, туку исклучиво само на самиот себе.

Прочитај повеќе

Пријателството на св. Григориј Богослов и св. Василиј Велики

Атинската академија несомнено била најпознатата образовна институција на своето време. Основана од големиот Платон во IV век пред Христа, таа не го изгубила своето значење до IV век после Христа, кога во неа учел Св. Григориј.

Прочитај повеќе
Loading