Постот е сестрано воздржание

Законот на постењето е: пребивај во Бога со својот ум и срце, со откинување од сè, отсекувајќи го секое самоугодие не само во телесното, туку и во духовното, вршејќи сè за слава Божја и за доброто на ближните

Прочитај повеќе